150 franšíz na trhu

Rok 2022 přinesl finanční skupině Partners růst. Obrat celé skupiny dosáhl 3,5 miliardy Kč. Dařilo se i Partners Marketům.

Vydáno: 22. 3. 2023
Kategorie: Můj byznys
Zdroj: PartnersNews

Celá skupina Partners meziročně vyrostla o 13 %. Finančně poradenská společnost Partners měla loni obrat 2,35 miliardy Kč, shodně jako předchozí rok, a její zisk činil 130 milionů Kč. Franšízové pobočky Partners Market dosáhly celkového obratu 563 milionů. Jejich tržby meziročně rostly o 5,5 %. Průměrný měsíční obrat nejvýkonnějších pěti poboček dosáhl 1 milionu Kč, TOP 50 pak 500 tisíc Kč. Franšízy Partners Market tak dle vyjádření vedení společnosti i nadále patří k motorům růstu společnosti Partners.

Cíl, který zhruba v polovině loňského roku avizoval ředitel pobočkové sítě Partners Market a obchodní ředitel Partners Jan Brejl, se podařilo splnit. Síť Partners Marketů zaznamenala loni velký nárůst nových poboček, a to napříč všemi regiony. Za dvanáct měsíců vzniklo 40 nových franšíz. „O naše franšízy byl loni velký zájem. Často se na nás obraceli manažeři z finanční sféry, kteří se rozhodli opustit korporaci a chtěli využít své zkušenosti a vybudovat si vlastní úspěšný byznys. Obsadili jsme tak i lokality, ve kterých byly naše pobočky dosud nedostupné. Jde především o Plzeňsko a Karlovarsko, kde nyní budujeme osm nových poboček,“ konstatuje Jan Brejl s tím, že kdyby se aktuálně spouštěla plánovaná banka, byla by síť Partners se 150 franšízami pátá největší bankovní síť na trhu. Pro letošní rok plánuje otevření 30 poboček napříč republikou. „Soustředíme se na sever a západ Čech a oblast Vysočiny. Do roku 2025 je v plánu otevření 250 poboček,“ doplňuje.

Byznysově se vzhledem k propadu hypotečního trhu ve financích velmi dařilo v oblasti pojištění, výrazně rostly také investice. „Propad úvěrů o 60 % na celkový objem 18 miliard Kč tak byl nahrazen jinými segmenty a poradenská část Partners ve výsledku dosáhla podobných celkových čísel jako loni. To lze považovat za velký úspěch,“ komentuje výsledky Petr Borkovec, ředitel finanční skupiny Partners. Pro letošek plánuje čtyřmiliardový obrat finanční skupiny.

Uchazeč o licenci Partners Market musí být připraven na vstupní investici ve výši 800 tisíc až 1 milion Kč. Ta pokryje provoz na prvních 6 měsíců.

Zdroj: franchising.cz